Många väljer att köpa en husbil eller en husvagn när de bli pensionärer, och faktum är att campinglivet passar perfekt ihop med den frihet du får i form av tid när du går i pension. Du styr kosan dit du själv vill och blir mycket mer flexibel i ditt resande.

Prisvärt och flexibelt boende

Själva inköpet av en husbil eller husvagn är förstås en investering som kostar, men du kan sedan räkna med mycket prisvärt boende under dina resor. Det finns gott om prisvärda campingplatser och ställplatser. Med husbil kan du till och med fricampa helt gratis under delar av din resa och ändå ha bekvämligheterna med dig.

Då det finns gott om campingplatser behöver du ställen boka dessa lika långt i förväg, vilket gör att du kan vara mycket mer flexibel med ditt resande och boende. Du behöver inte bestämma en detaljerad resplan lika långt i förväg som om du skulle behöva om du ska bo på hotell och kanske flyga.

Ha allting med dig

pensioner-camping

En stor fördel med campinglivet är att du har hela tiden hela bohaget med dig. Du behöver inte hålla på att packa i och ur resväskor hela tiden samt slipper också kånka runt på tungt bagage, något som många är glada att slippa. Du packar smidigt in dina kläder i husbilens garderob redan innan avfärd.

Det innebär också att du inte behöver vara lika selektiv med vad du tar med dig på din resa. Som pensionär har du troligtvis ofta tiden till att vara borta en längre period, och då kan det vara skönt att kunna ha med sig mer än några få tillhörigheter.

Laga din egen mat

Som pensionär kan ekonomin bli sämre än vad den har varit under arbetslivet och då kan det vara skönt att inte behöva lägga ut onödiga pengar på en del saker. Matkostnader kan lätt skena iväg på semesterresor då restaurangmat kan vara dyrt. Med husbil och husvagn kan du enkelt laga din egen mat.

Du sparar inte bara in pengar, du kan också spara in tid som du kanske vill lägga på annat. Att leta upp en restaurang och sedan äta där till både lunch och middag kan faktiskt ta mer tid än anat, för att inte tala om att hitta en bra restaurang när man är hungrig. Ett hett tips om man vill ta en mellanväg är såklart att beställa maten till platsen man befinner sig på, en bra tjänst för det är foodora eller Uber eats som kan leverera även till en park om du befinner dig inom rätt geografiska område. En annan häftig tjänst är www.dintarta.se där man kan beställa en tårta helt enligt egen dekoration och sen få den skickad vartsomhelst i världen i princip (De skickar i alla fall till Sverige), man kan dekorera med egen bild eller så kan välja färdiga lösningar. Man kan till och med välja bland smaker och utförande.

Lär-känna-nya-människor

Lär känna nya människor

Campinglivet är mycket populärt, inte minst bland just pensionärer. Därför är sannolikheten mycket stor att du lär känna nya människor på din campingresa. Stämningen på campingplatser är ofta mycket god och grannsämja brukar råda. Välj mellan att förflytta dig ofta mellan olika ställen eller spendera en hel säsong på samma plats.